Colin Greenland: Harmin tiellä

Colin Greenland

HARMIN TIELLÄ

1996, sidottu, 400 s., ISBN 952-9646-89-5, kl 84.2, 22 e Tilaa

Entä jos Dickens olisi kirjoittanut avaruusoopperan?

Nuoren Sophie Farthingin uskomaton odysseia Kuuhun, Lontoon satamakortteleihin, Marsin keisarin hautajaisiin ja villien ja alkukantaisten enkelten pariin erämaahan.

Sophie asuu Itäsatamassa isänsä ja kissansa kanssa muusta maailmasta tietämättä, kunnes hän eräänä päivänä törmää muukalaiseen, joka saattaa tietää jotakin hänen äidistään. Hän livahtaa salamatkustajaksi avaruuslaivaan, ja siitä alkaa nuoren naisen uskomaton odysseia, joka vie hänet Kuuhun, Lontoon satamakortteleihin, Marsin keisarin hautajaisiin ja villien ja alkukantaisten enkelten pariin erämaahan.

Harmin tiellä on arvostetun englantilaisen tieteiskirjailijan Colin Greenlandin tunnetuimpia teoksia, tieteiskirja, jonka avaruusalukset ovat purjelaivoja tervantuoksuineen ja natisevine takiloineen ja avaruusolennot fauneja ja enkeleitä, ja eetterissä purjehtivat miehet rautaa. Se yhdistää viktoriaanisen veijaritarinan ja perinteisen seikkailuromaanin elementtejä tieteiskirjallisuuteen tavalla, joka saa lukijan ihmettelemään miksei kukaan ole tehnyt sitä aikaisemmin.

Suomentanut Leena Peltonen.

Tilaa

Etusivu  Uutuudet  Tulossa  Kirjailijat  Kirjat  Tilauslomake  Loki-Kirjat  Linkit